June 16, 2010

you call that a danish? this is a danish


danske kanelsnegle
Kage til 15 - ca. 30 stykker
  • Dej
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 9 dl hvedemel
  • Fyld
  • 150 g blødt smør
  • 1 dl sukker (ca. 85 g)
  • 2 spsk stødt kanel
  • Pensling
  • sammenpisket æg
  • Bagetid:Ca. 10 min. ved 225°.

Dej: Lun mælken i en lille tykbundet gryde - mælken skal være lillefingervarm. Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ½ time.
Fyld: Rør smør, sukker og kanel godt sammen.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 dele. Rul hver del til en firkantet plade på 25 x 40 cm - med en kagerulle. Fordel fyldet på de 2 dejplader. Rul dem fra den lange side til roulader, og skær hver roulade i 15 stykker. Læg sneglene på plader med bagepapir - bøj den yderste dejende ind under sneglen. Lad sneglene efterhæve tildækket i ½ time. Pensl med æg og bag dem midt i ovnen.

No comments: